Харків +38 050 382-58-58

Дніпро: +38 066 884-58-58

| Telegram, Viber, WhatsApp


Харків +38 050 382-58-58

Дніпро: +38 066 884-58-58

| Telegram, Viber, WhatsApp


ШЛЮБ З ІНОЗЕМЦЕМ

ШЛЮБ З ІНОЗЕМЦЕМ

Кохання немає кордонів, національностей та громадянства. Тому буває так, що два серця, між якими відбувається хімія, можуть бути з різних країн. Якщо ви хочете вийти заміж за іноземця або одружитися з іноземною дівчиною, це можливо.

Історії можуть бути різними: зустріч на курорті або під час закордонного відрядження, знайомство в інтернеті, навчання в іншій країні, спільні друзі або випадковість. Але незалежно від того, як все починалося, якщо ваші стосунки розвиваються, рано чи пізно стане питання весілля. Якщо ви вирішите зареєструвати шлюб з іноземцем в Україні, є ряд речей, які потрібно знати та зважати на це. 

Отже, як зареєструвати шлюб з іноземцем в Україні?

За українським законодавством, у шлюб можуть вступати жінки та чоловіки, які є громадянами України, громадянами інших країн або особами без громадянства.

Для укладення шлюбу з іноземцем потрібно, щоб обом нареченим було 18 років. Особам, які не досягли 18 років, потрібне рішення суду, але ця опція доступна тим, хто досяг 16 років.

Також у кожного з наречених не повинно бути активної реєстрації шлюбу з іншою особою та перепон для укладення шлюбу (за чинним українським законодавством є неможливим шлюб між рідними братами та сестрами, родичами по прямій лінії, усиновленою та усиновлювачем).

Які документи потрібні для укладення шлюбу з іноземцем в Україні?

  1. Переклад закордонного паспорта українською мовою, що завірений нотаріусом. Важливо: перекладати треба усі сторінки, навіть ті, що пусті.
  2. Свідоцтво про розірвання минулого шлюбу (якщо такий був) з апостилем, перекладене українською мовою та завірене нотаріально.
  3. Посвідка на постійне перебування у країні (за наявності).

Шлюб із громадянином нашої країни відкриває можливість оформити посвідку на проживання в Україні: термін до двох років — право оформлення тимчасової посвідки на проживання, а більший термін є підставою оформлення документів на постійне перебування.

Реєстрація шлюбу з іноземцем в Україні: кроки.

Після того, як ви маєте на руках усі документи, ви переходите безпосередньо до наступного кроку — реєстрація шлюбу з іноземцем.

• Наречені подають до ДРАЦСу заяву, зразок якої визначено законодавством. Якщо в іноземця є поважні причини не бути присутнім, то підпис в заяві засвідчується у нотаріально, або заяву подає його представник, що діє за дорученням, яке затвердив нотаріус.

• ДРАЦС приймає заяву та драцс приймає заяву та передає документи на перевірку до міграційної служби.

• ДРАЦС призначає день розпису, погоджений із нареченими. Але реєстрація можлива тільки після схвалення міграційною службою.

• Шлюб складається за обов'язкової присутності обох заявників. 

Шлюб із іноземцем: приємні клопоти.

Коли офіційні питання вирішені, можна перейти до приємної частини. Як вийти заміж за іноземця, щоб церемонія була красивою та запам’яталася надовго?

Наша команда допоможе зробити вашу мрію про ідеальне весілля реальністю. Ми будемо вашим надійним партнером в організації церемонії на ваш смак та гаманець, підтримаємо в офіційних та клопітких питаннях.

Формат весілля залежить від ваших побажань — якщо ви хочете, щоб ваше свято пройшло спокійно і стримано, або було у традиційному стилі, з обрядами української або іноземної культури, ви можете звернутися до нас.

Головне – отримати задоволення від власного весілля!